De welpjes van Dierenpark Emmen

Timba, Dalila, Aïsha en Lula, de vier leeuwtjes die in april 2013 in Emmen ter wereld kwamen, groeien voorspoedig op. Ze zijn al zo groot, dat moeder Tia ze niet meer voortdurend in de gaten houdt, als ze in het buitenverblijf rondlopen en spelen. Even bij moeder drinken zit er ook niet meer in. Als ze het toch proberen, staat Tia dat niet meer toe. Omdat hun moeder ze wat afhoudt, zijn ze zelfs vaker bij tante Brandy en vader Zulu te vinden. En natuurlijk bij elkaar, want samen spelen is hun lust en hun leven.

Nieuws 16 januari 2014: Welpjes groeien voorspoedig op

Het ’s avonds naar binnen gaan verloopt volgens een vast patroon. De verzorger verdeelt het vlees over drie binnenverblijven. Eerst mag Zulu naar zijn verblijf, dan Brandy alleen naar het hare en tot slot gaan Tia en haar vier jongen samen naar het grootste nachtverblijf. Als ieder een stuk vlees of een prooi heeft gepakt, krijgen ze even gelegenheid te eten, waarna de schuiven weer open gaan en alle leeuwen overal in het nachtverblijf kunnen komen.

De welpen wagen het niet bij Brandy en Zulu te komen, zolang die nog eten, maar van moeder Tia mogen ze zelfs de maaltijd afpakken. Onderling proberen de vier dat ook, maar ze worden steeds feller tegenover elkaar. Was eerst een beetje grommen wel genoeg om broer of zus op een afstandje te houden, tegenwoordig halen ze ook naar elkaar uit met hun scherpe klauwen. Lula is daarbij duidelijk de meest dominante van de vier. Op het menu van de leeuwen staan onder andere rundvlees, geit, konijn en kalkoen. Twee welpjes houden niet van geit, net als Brandy. Zo komen steeds meer eigenaardigheden van de verschillende welpen naar voren en blijft het leuk de leeuwtjes te volgen.

Bekijk de leeuwenwelpjes in Dierenpark Emmen

Bekijk de live beelden

Nieuws 7 mei 2013: Drie dochters en een zoon

De vier leeuwenwelpjes zijn dinsdag 7 mei door de dierenarts gecontroleerd en gesekst. Terwijl hun moeder even buiten was, maakten de dierenarts en de roofdierenverzorgers gebruik van de gelegenheid de welpjes even te pakken en te onderzoeken. De welpjes zijn goed op gewicht, zijn gezond en het zijn drie vrouwtjes en een mannetje. De welpjes ondergingen alles vrij rustig, zodat ze snel weer met hun wat ongeruste moeder konden worden herenigd. De rust keerde snel terug en de welpjes lagen gauw al weer lekker bij hun moeder te slapen.

Nieuws 7 april 2013: Zulu is vader geworden

Zulu is vader geworden! Op zondagmiddag 7 april heeft leeuwin Tia vier leeuwenwelpjes ter wereld gebracht. Het viertal is achter de schermen van het leeuwenverblijf van Dierenpark Emmen geboren. De roofdierenverzorgers hadden daar een ruimte ingericht, waar ze afgescheiden van Zulu en Brandy kon bevallen. De verzorgers laten Tia en haar jongen zoveel mogelijk met rust, maar kunnen via de live stream alles goed volgen. Regelmatig drinken de levendige welpjes bij Tia, die zich in alle opzichten als een zorgzame moeder gedraagt.

De stream wordt mogelijk gemaakt door www.cameramanager.com.